|
Renault Laguna Klub Polska LAGUNA KLUB POLSKA
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pilar
Moderator
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Sob 20:14, 18 Mar 2006 Temat postu: Tylne głośniki- Wymiana |
|
|
Chcialbym sobie wymienic tylne głośniki w miejscach fabrycznych
Nie wiem w jaki sposób mam zdemontować zamontowane tam fabryczne głośniki które znajdują sie w plastikowej podkładce
Czy jest na to jakis prosty sposob czy wymaga to wiekszego zaangaszowania???
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
radek.
Klubowicz
|
Wysłany: Sob 20:44, 18 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie tylne głośniki trzymały się na czterech śrubkach.Przykręcone były do uchwytów z blachy. Dostałem sie do nich wycinając od dołu otwory w wykładzinie bagażnika. Ja je wyrzuciłem i zamontowałem nowe w półce.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Autor |
Wiadomość |
rodzyn
Złota rączka
|
Wysłany: Sob 21:20, 18 Mar 2006 Temat postu: |
|
|
Pare minut roboty . Musisz zlozyc tylne oparcia i z tych plastikow powykrecac wszystkie srubki (te co zaslaniaja siedzenia) i w bagazniku od spodu plastiku poszukaj bo chyba tez sa. Pozniej odpinasz tapicerke z zapinek w bagazniku z zdejmujesz zaslepki pasow (te co pasy ida do bagaznika bo jak ich nie zdejmiesz to nie odegniesz dosc daleko tego calego plastiku zeby wymienic glosniki) i teraz jak masz wykrecone wszystkie srubki (nie pamietam ile ich dokladnie jest ale jak chcesz to jutro moge jeszcze raz wszystko dokladnie opisac - wieczorem) to ten caly plastik (pod ktorym sa glosniki) mozesz wyciagnac. Jest on powpinany jeszcze na kilka zapinek w roznych miejscach ale latwo sie one wypinaja (wystarczy lekko pociagnac). Jak juz zdejmiesz ten plastik to pod spodem sa jeszcze jakies gabki i radze ci po wymianie glosnikow wsadzic te gabki spowrotem bo pozniej plastiki strasznie halasuja.
I tak jak napisal Radek ze glosniki sa tez przykrecone do blachy.
Mniej wiecej tak to wyglada. Dokladnie nie pamietam ile jest tych srubek ale popatrz dokladnie i wszystkie powykrecaj a dalej juz pojdzie.
Ps: delikatnie z tymi zapinkami co trzymaja tapicerke (na tym plastiku w bagazniku) bo u mnie wszystkie popekaly.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|